Cum se congelează corect vinetele. Trucuri pentru ca legumele să-și păstreze gustul după ce au fost congelate

09 11. 2023, 10:00

Vinetele sunt o adevărată delicatesă, iar gospodinele preferă să congeleze vinetele pentru a se bucura de ele și în sezonul rece. Congelarea vinetelor acasă este un procedeu foarte simplu, iar noi vă arătăm toți pașii.

Vinetele sunt foarte gustoase și au numeroase beneficii pentru organismul nostru. Iar vestea bună este că ne putem bucura de ele și pe timpul iernii. Le putem pune la congelator, dar dacă nu respectați anumiți pași, leguma își va pierde din gust după ce o scoateți din congelator.

Vinetele se taie în felii sau cubulețe, se usucă bine și vor fi depozitate în pungi speciale sau recipiente pentru congelare. Dacă aveți un aparat de vidat, cu atât mai bine. De asemenea, vinetele tocate se pot pune la congelator pentru a prepara zacuscă sau diverse mâncăruri de post.

Trucuri pentru ca vinetele să-și păstreze gustul după ce au fost congelate

Pentru început, clătiți foarte bine vinetele în apă și îndepărtați cozile. Acestea nu trebuie să fie puse cu legumele la congelat. Mai apoi, tăiați vinetele în cercuri sau cubulețe și turnați-le într-un castron adânc. Adăugați sare de masă, însă nu iodată.

Ulterior, se toarnă apă clocotită peste toate legumele tăiate anterior, după care se acoperă cu o farfurie. Așteptați circa 25 de minute pentru ca vinetele să se îmbibe foarte bine cu sarea.

Datorită apei clocotite și sării, legumele vor elibera repede acel gust de amar. După ce tot timpul s-a scurs, clătiți cercurile sau cuburile de vinete cu apă rece curată, apoi puneți feliile într-o strecurătoare, pentru a îndepărta excesul de umiditate.

Este important să nu puneți vinetele la congelator fierbinți. Lăsați-le câteva minute pentru a ajunge la temperatura camerei. De regulă, perioada de valabilitate pentru vinetele crude puse la congelator este de circa 1 an.

SURSA FOTO: Social Media